Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

NASA: Επιτυχημένο το δωδεκάμηνο πρόγραμμα προσομοίωσης της NASA για επανδρωμένη αποστολή στον Άρη


Ολοκληρώθηκε, σήμερα, το δωδεκάμηνο πρόγραμμα προσομοίωσης της NASA για διαβίωση αστροναυτών σε συνθήκες απόλυτης διαστημικής απομόνωσης. Το πείραμα στην πλαγιά του ηφαιστείου Μάουνα Λόα έγινε με το βλέμμα στραμμένο σε μία μελλοντική επανδρωμένη αποστολή στον Άρη, διάρκειας ενός έως τριών ετών.

Ολοκληρώθηκε, σήμερα, το δωδεκάμηνο πρόγραμμα προσομοίωσης της NASA για διαβίωση αστροναυτών σε συνθήκες «απόλυτης διαστημικής απομόνωσης». Το πείραμα στο ηφαίστειο Μάουνα Λόα, έγινε στο πλαίσιο των σχεδίων της NASA για μία επανδρωμένη αποστολή στον Άρη, στο κοντινό μέλλον, διάρκειας ενός έως τριών ετών. 

Έξι εθελοντές έζησαν σε έναν ερμητικά κλειστό «διαστημικό θόλο», για έναν ολόκληρο χρόνο, χωρίς καμία εξωτερική υποστήριξη ή ανανέωση οξυγόνου, τροφίμων και νερού. Κάθε φορά που εξέρχονταν από το θόλο, φορούσαν τις στολές «διαστημικού περίπατου» των αστροναυτών.

Την ομάδα των «αποίκων» στελέχωσαν τρεις άνδρες και τρεις γυναίκες: μία γαλλίδα αστροβιολόγος, ένας Γερμανός φυσικός και τέσσερις αμερικανοί: ένας πιλότος – μηχανικός αεροσκαφών, μία αρχιτέκτων, μία δημοσιογράφος και ένας γεωλόγος».

Σε υψόμετρο 2,6 χιλιομέτρων στο ηφαίστειο Μάουνα Λόα, οι γήινες συνθήκες είναι «όσο το δυνατόν» πιο παραπλήσιες σε αυτές του πλανήτη Άρη, εξηγούν οι επιστήμονες.

Έχοντας επιβιώσει χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες στην απομόνωση, τα μέλη της ομάδας εμφανίστηκαν αισιόδοξα για τις πιθανότητες επιτυχίας μια τέτοιας αποστολής: «Εκτιμώ πως μία επανδρωμένη αποστολή στον Άρη στο κοντινό μέλλον είναι ρεαλιστική προοπτική», δήλωσε στους δημοσιογράφους η γαλλίδα αστροβιολόγος Σιπριέν Βερσώ, που θεωρεί ότι τα όποια τεχνολογικά και ψυχολογικά εμπόδια μπορούν να ξεπεραστούν «σχετικά εύκολα».
Η ομαδική «σέλφι» του πληρώματος

Ωστόσο δεν έλειψαν ούτε τα αρνητικά σχόλια από μέλη της ομάδας. Η ίδια η επικεφαλής, Κάρμελ Τζόνστον, τόνισε πως η παντελής στέρηση της ιδιωτικότητας ήταν μία «πολύ δύσκολη» εμπειρία: «Είναι σαν να έχεις συγκατοίκους που είναι συνέχεια εκεί και δεν μπορείς να ξεφύγεις ποτέ από αυτούς – δεν μπορείς καν να φανταστείς ή να ελπίζεις ότι θα ξεφύγεις από αυτούς», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μία από τις μεγαλύτερες δοκιμασίες της αποστολής αλλά και ένας από τους βασικούς της στόχους, ήταν η αποφυγή των διαπροσωπικών συγκρούσεων μεταξύ των μελών, παρά την «στενή» συγκατοίκηση στα 155 τετραγωνικά μέτρα του θόλου. 


Μέσα στον θόλο

Η καθηγήτρια αρχιτεκτονικής του πανεπιστημίου της Χαβάη, Τρισάντ Μπασινγουέητε, δήλωσε κατενθουσιασμένη από το αποτελέσματα του πειράματος μετά την έξοδό της: «Τα δεδομένα που συλλέξαμε είναι ζωτικής σημασίας σχετικά με τον ανθρώπινο παράγοντα σε τέτοιες μελλοντικές, διαπλανητικές αποστολές: από την επιλογή του πληρώματος έως την κατανομή των εργασιών αναλόγως των στόχων της αποστολής. Τα διαπλανητικά ταξίδια και, πολύ περισσότερο, τα πλάνα αποικισμού ενός αφιλόξενου πλανήτη θα είναι αδύνατο να επιτευχθούν χωρίς τέτοιες προσομοιώσεις». 


Τα μικροσκοπικά υπνοδωμάτια του πληρώματος

To πρόγραμμα HI-SEAS Mission 3 ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη σε διάρκεια γήινη απομόνωση πληρώματος, μετά από αντίστοιχο ρωσικό πρόγραμμα επιβίωσης του 2011, διάρκειας 520 ημερών. 

Άγνωστο ΔΑΚΤΥΛΙΟΕΙΔΕΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ έρχεται ΠΡΟΣ την ΓΗ (video)


Γράφει ο Σπύρος Μακρής,


Ένα παράξενο αντικείμενο που θυμίζει τους «Τροχούς του Ιεζεκιήλ» ανιχνεύθηκε από το Stereo-A Spacecraft στις 22-23/08/2016 να περνά από τον πλανήτη Κρόνο. Κινείται προς το εσωτερικό του ηλιακού συστήματος με πορεία κατεύθυνσης την Γη…
Το 2011 το Stereo-B Spacecraft «έπιασε» μία δομή με τετραεδρικό σχήμα να προέρχεται από την ίδια περιοχή στο διάστημα. Τότε, η NASA δήλωσε ότι η τετραεδρικού σχήματος ανωμαλία οφειλόταν σε κάποια αντανάκλαση μέσα στο διαστημόπλοιο.
Τώρα, στο μόλις πολύ πρόσφατο περιστατικό του 2016 η «ανωμαλία» είναι κυκλικού σχήματος. Μάλιστα, φαίνεται να πρόκειται για δύο κύκλους ιδίου μεγέθους, ο ένας δίπλα στον άλλον, οι οποίοι πιθανότατα συνδέονται μεταξύ τους. Όλη αυτή η «αρχιτεκτονική» της δομής, καθιστά δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι αυτό το αντικείμενο είναι άλλη μια εσωτερική ανάκλαση στο διαστημόπλοιο.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του χρήστη Mrmb333 του youtube, που εντόπισε το συμβάν και έφτιαξε το παρακάτω video, αυτό το αντικείμενο οδεύει κατευθείαν προς την Γη. Ενδεχομένως σε πορεία σύγκρουσης ή «πλεύρισης».
Προς το παρόν, δεν έχουμε περισσότερα στοιχεία.
Μόνο ακραίες υποθέσεις μπορούν να τεθούν οι οποίες, κυρίως, συνδέονται με την ακραία πραγματικότητα που επηρεάζει τον πλανήτη μας, όπως όλες αυτές οι προειδοποιήσεις από δύο τουλάχιστον κυβερνήσεις, όπως η Γερμανία αλλά και η Τσεχία, για προετοιμασία του κόσμου από κάτι άσχημο ή καταστροφικό που, όμως, δεν αναφέρουν ποιό είναι…
Όπως και να έχει, δείτε video:

Πανάρχαια μνημεία που κρύβουν ακόμη μυστικάΔιάσημα και πανάρχαια μνημεία που κρύβουν ακόμη μυστικά
Οι περισσότερες ειδήσεις από το θαυμαστό κόσμο της αρχαιολογίας έρχονται από τοποθεσίες που σήμερα πραγματοποιείται για πρώτη φορά ανασκαφή.
Ωστόσο, ορισμένες φορές, νέα εντυπωσιακά ευρήματα προκύπτουν σε γνωστούς αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία που θεωρούσαμε ότι γνωρίζουμε πλέον καλά. Μάλιστα, αυτές οι ανακαλύψεις είναι που τραβούν κυρίως τα φώτα της δημοσιότητας πάνω τους, καθώς αφορούν σε ιστορικά μνημεία που όλοι γνωρίζουν.
Ας δούμε ορισμένες τέτοιες πρόσφατες ανακαλύψεις που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη σε πασίγνωστα μνημεία του αρχαίου κόσμου.

Η μέτρηση της Μεγάλης Πυραμίδας της Γκίζας

places8
Ο υπολογισμός του αρχικού μεγέθους της Πυραμίδας του Χέοπα, γνωστή και ως Μεγάλη Πυραμίδα, παίδεψε για χρόνια τους ερευνητές, καθώς ένα σημαντικό τμήμα της σήμερα λείπει. Για χρόνια, αρχαιοκάπηλοι αφαιρούσαν τις πέτρες επικάλυψης οι οποίες δημιουργούσαν μία λεία και επίπεδη επιφάνεια στο μνημείο - θαύμα του αρχαίου κόσμου.
places5
Όταν οι ερευνητές, χρησιμοποιώντας τεχνολογία αιχμής, επιχείρησαν να υπολογίσουν τις ακριβείς διαστάσεις της πυραμίδας με τη βοήθεια των ελάχιστων πετρών επικάλυψης που έχουν απομείνει, κατέληξαν σε ένα απρόσμενο συμπέρασμα: εξαιτίας ενός μικρού λάθους των χτιστών, οι πλευρές της πυραμίδας ήταν ανισομερείς! Η βάση της δυτικής πλευράς είναι 14,1 εκατοστά μεγαλύτερη από την αντίστοιχη πλευρά στην ανατολή!

Οι κήποι του Ταζ Μαχάλ είναι ευθυγραμμισμένοι με το ηλιοστάσιο

places12
Οι κήποι που περιβάλουν το διάσημο μνημείο της Ινδίας, το Ταζ Μαχάλ, είναι ευθυγραμμισμένοι με το θερινό και χειμερινό ηλιοστάσιο, κάτι που ανακαλύφθηκε μόλις το 2015!
Καθώς ο ήλιος δύει και ανατέλλει, κατά τα δύο ηλιοστάσια, ευθυγραμμίζεται απόλυτα με τις τέσσερις γωνιές του κήπου κοντά στον κεντρικό τρούλο.places1places3
«Το συγκρότημα του Ταζ Μαχάλ έχει έναν άξονα Βορρά-Νότου», εξηγεί η Amelia Carolina Sparavigna που έκανε την ανακάλυψη. «Όταν μια αρχιτεκτονική δομή ευθυγραμμίζεται με αυτόν τον τρόπο, ευθυγραμμίζεται με την προβολή στο οριζόντιο επίπεδο του άξονα ‘axis mundi’, του άξονα γύρω από τον οποίο περιστρέφεται ο κόσμος. Ωστόσο, οι αρχιτέκτονες θα μπορούσαν να έχουν χρησιμοποιήσει κι άλλα στοιχεία, που να ευθυγραμμίζονται με την κατεύθυνση του ηλιοβασιλέματος ή της ανατολής του Ηλίου».
places14

Οι ζωγραφικές παραστάσεις στο Μάτσου Πίτσου

places2
Παρότι πρόκειται για ένα από τα διασημότερα αξιοθέατα στον κόσμο, φαίνεται πως κάτι είχε διαφύγει της προσοχής των ερευνητών. Σε απόσταση 15 λεπτών με τα πόδια από το Μάτσου Πίτσου και συγκεκριμένα στο δρόμο που οδηγεί στον αρχαιολογικό χώρο, στην περιοχή Pachamama, εντοπίστηκαν πριν λίγους μήνες ζωγραφικές αναπαραστάσεις σε σπηλιά!
places4
Οι εικόνες δείχνουν έναν άνθρωπο κι ένα ζώο που δεν αποκλείεται να πρόκειται για λάμα. Πάνω από αυτά δεσπόζει ένα γεωμετρικό σχήμα. Οι εικόνες είναι δεδομένο ότι είναι προ-ισπανικές και δεν αποκλείεται να αποδειχθούν ακόμη και παλιότερες της εποχής των Ίνκας.

Η ανακάλυψη από έναν… ασβό στο Στόουνχεντζ

places7
Σε δεινό «αρχαιολόγο» εξελίχτηκε ένας… ασβός ο οποίος ξέθαψε κοντά στο Στόουνχεντζ ένα δοχείο της Εποχής του Χαλκού όπου είχαν αποτεθεί οι στάχτες ενός τοξότη ή ενός κατασκευαστή εξοπλισμού τοξοβολίας! Μετά από ανασκαφές προέκυψε ότι στον τύμβο όπου βρισκόταν το δοχείο με την τέφρα, υπήρχαν ακόμη ένα χάλκινο πριόνι, προστατευτικό καρπού για τοξότες και μια χάλκινη σμίλη. Τα αντικείμενα αυτά χρονολογούνται πίσω στα 2.200 με 2.000 π.Χ.
places15
places16

Η Κνωσός ήταν πολύ μεγαλύτερη απ’ ότι πιστεύαμε

places9
Το διαμάντι του Μινωικού Πολιτισμού και το πιο σημαντικό μνημείο της Κρήτης, το Παλάτι της Κνωσού, φαίνεται πως έχει κι άλλα μυστικά να αποκαλύψει. Όπως προέκυψε από έρευνα που παρουσιάστηκε φέτος, το παλάτι ήταν 3 φορές μεγαλύτερο απ’ ότι πιστεύαμε και απλωνόταν σε μεγάλο μέρος της πεδιάδας της Κνωσού.
Επιπλέον, επιτόπια έρευνα έφερε το φως νέους τάφους οι οποίοι περιείχαν εισαγόμενα αγαθά, κάτι που υποδεικνύει ότι η πόλη ήταν σημαντικός εμπορικός δίαυλος του αρχαίου κόσμου. Τα νέα ερείπια που αποκαλύφθηκαν δείχνουν ότι η πόλη είχε ανακτήσει την αίγλη της  μετά την κατάρρευση του κοινωνικοπολιτικού συστήματος, γύρω στο 1200 π.Χ. και επεκτάθηκε ταχύτατα κατά την Εποχή του Σιδήρου. Μεταξύ του 1100 και του 600 π.Χ., η Κνωσός ήταν πλούσια και σπουδαία ξανά, χάρη κυρίως στο εμπόριο με άλλες πόλεις και χώρες, που ξεκινούν από τον ηπειρωτικό ελληνικό χώρο και φτάνουν μέχρι την Εγγύς Ανατολή και την Αίγυπτο.

Η θαμμένη πόλη κάτω από το Άνγκορ Βατ

places13
Κάθε χρόνο εκατομμύρια άνθρωποι επισκέπτονται τον αρχαίο ναό-σύμβολο της Καμπότζης, Άνγκορ Βατ. Ωστόσο, πρόσφατα η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως έναν απρόσμενο θησαυρό που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το διάσημο μνημείο: οκτώ θαμμένους πύργους, κρυφές ζωγραφιές, αλλά και τα θεμέλια ολόκληρων μεσαιωνικών πόλεων, που βρίσκονται θαμμένες κάτω από το τροπικό δάσος που περιβάλει το ναό.
places11
Οι επιστήμονες με τη χρήση λέιζερ που σάρωνε το έδαφος από ένα ελικόπτερο, επιβεβαίωσαν την ύπαρξη μιας τεράστιας χαμηλής πυκνότητας αστικής περιφέρειας η οποία εκτεινόταν πολύ πέρα από τους μεγάλους ναούς της Άνγκορ. Αυτή η αστική περιοχή δείχνει ότι αντί ο Άνγκορ Βατ να βρίσκεται στο κέντρο της περιφραγμένης πόλης που ορισμένοι πρότειναν, στην πραγματικότητα είναι μέρος μιας μεγαλύτερης πόλης, περισσότερο πυκνοκατοικημένη στο κέντρο της.

Η τεράστια κατασκευή στην Πέτρα

places6
Η περίφημη λαξευμένη μέσα στο βράχο πόλη της Ιορδανίας σκάβονταν συστηματικά από αρχαιολόγους για δύο αιώνες προκειμένου να αποκαλυφθούν τα θαυμαστά οικήματα που την αποτελούσαν. Σκαλισμένες στους βράχους της ερήμου, υπάρχουν τόποι λατρείας, τάφοι, σπίτια και οχυρά τουλάχιστον δύο χιλιάδων χρόνων. Λογικά θα πίστευε κανείς ότι μετά από δουλειά τόσων ετών, δεν θα είχε μείνει και τίποτα άλλο να αποκαλυφθεί. Κι όμως, το 2016 ήρθε στο φως μια τεράστια κατασκευή σε απόσταση μόλις 1 χιλιομέτρου από την πόλη. Πρόκειται για μια τεράστια ορθογώνια πλατφόρμα η οποία περιλαμβάνει κίονες, σκάλα και τοίχους.
places10
Όλα αυτά καθιστούν το νέο εύρημα ως ένα από τα σημαντικότερα της Πέτρας. Η πλατφόρμα αυτή είναι κατασκευασμένη μέσα σε ένα οροπέδιο, έχει έκταση 56 επί 49 μέτρα και χτίστηκε την εποχή της ακμής της Πέτρας. Ωστόσο, η χρήση της κατασκευής παραμένει ακόμη ένα μυστήριο…

ΠΗΓΗ

Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος: Μεγάλος αστεροιδής θα χτυπήσει την Γη στις 3ης Σεπτεμβρίου; Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA), ένας μεγάλος, αστεροειδής – 600 πόδια = (1968.50 μέτρα) έως 800 πόδια =(2624.67 μέτρα) μέγεθος, είναι σε πορεία που πολύ πιθανό, να είναι ικανή να προκαλέσει σύγκρουση με την Γη, στις 3 Σεπτεμβρίου 2016.
 Φυσικά δεν μπορούμε να περιγράψουμε τι θα μπορούσε να προκαλέσει μια τέτοια πρόσκρουση, με ένα τόσο μεγάλο κομμάτι μάλιστα αστεροειδούς. Οι συνέπειες θα είναι τρομακτικές και πρωτόγνωρες για τον πολιτισμό μας, όπου και αν χτυπήσει την Γη, στεριά η θάλασσα!
 Αν αυτή η πληροφορία δέσει με την προειδοποίηση,…
πολλών κρατών πια, στον πληθυσμό τους, να κάνουν προμήθειες σε είδη πρώτης ανάγκης, νερό και τροφές όπως πρόσφατα είχαμε γράφει και εμείς ΕΔΩ και ΕΔΩ για την Γερμανία, αλλά και άλλα site όπως το Κατοχικά Νέα για χώρες όπως αναφέρει σε άρθρα του ΕΔΩ και ΕΔΩ, τότε μπορεί να βγει το συμπέρασμα, ότι οι κυβερνήσεις γνωρίζουν και δεν θέλουν να τρομοκρατήσουν – πανικοβάλλουν τον πληθυσμό τους, όπως γράφει Γερμανική εφημερίδα «Keine Panik»(Μη πανικοβάλλεστε)  ΕΔΩ.    
 Η ιστοσελίδα NEODyS από τον Σεπτέμβριο του 2011 χρηματοδοτείται σε ένα μεγάλος μέρος των εξόδων της, από την ESA (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος), όπου και της παρέχει τις πληροφορίες για την τροχιά ουράνιων σωμάτων, και διασυνδέετε με την βάση δεδομένων της. Το υπόλοιπο του κόστους λειτουργίας της καλύπτεται, όπως και πριν, από το Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου της Πίζας, στην Ιταλία, με κονδύλια Έρευνας για την Ουράνια Μηχανική του Ομίλου, καθώς και από IASF-INAF (Ρώμη), με επιχορήγηση PRIN-INAF.  Η συμμετοχή της ESA είναι μέσω σύμβασης με SpaceDyS srl, μια εταιρεία της Cascina (Πίζα, Ιταλία), η οποία είναι μια νεοσύστατη εταιρεία που προωθείται από ίδια ερευνητική ομάδα η οποία έχει κατασκευαστεί και λειτουργεί NEODyS για τα τελευταία 12 χρόνια.
 Όλα αυτά φυσικά σας τα αναφέρουμε, για να κατανοήσετε την σοβαρότητα των πληροφοριών που παρέχει η εν λόγο ιστοσελίδα, διότι όπως θα δείτε στο επόμενο γράφημα, δείχνει ότι ένας αστεροειδής στις 3 Σεπτεμβρίου θα περάσει τόσο κοντά από την γη που είναι πιθανόν να προκληθεί σύγκρουση.
 0.0258320 AU. MAG είναι το οπτικό μέγεθος του αστεροειδούς κατά την ημερομηνία της πλησιέστερη προσέγγιση.
Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος: Μεγάλος αστεροιδής θα χτυπήσει την Γη στις 3ης Σεπτεμβρίου; - Εικόνα1Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος: Μεγάλος αστεροιδής θα χτυπήσει την Γη στις 3ης Σεπτεμβρίου; - Εικόνα2 Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος: Μεγάλος αστεροιδής θα χτυπήσει την Γη στις 3ης Σεπτεμβρίου; - Εικόνα3
Και για τους δύσπιστους μπορείτε να δείτε τον πίνακα αυτό στο siteΕΔΩ
nyxtobaths

ΕΞΩΓΕΝΕΣΙΣ: μελετάνε την μαζική παραγωγή εμβρύων σε τεχνητές μήτρες.

ΕΞΩΓΕΝΕΣΙΣ: μελετάνε την μαζική παραγωγή εμβρύων σε τεχνητές μήτρες.

Σύντομα τα μωρά θα μπορούν να "αναπτύσσονται" και όχι να γεννιούνται.


Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε μία τεχνητή μήτρα, η οποία δίνει τη δυνατότητα στο μέλλον
να "παραχθεί" μαζικά το ανθρώπινο γένος με την ύπαρξη επιλογής προσαρμογών.
Ο τρόπος που παρουσιάζεται είναι ο εξής:
Γονιμοποιείται ένα ωάριο δημιουργημένο από βλαστοκύτταρα,
το προκύπτον έμβρυο εμφυτεύεται στην τεχνητή μήτρα και με τη χρήση συνθετικού αμνιακού υγρού, προσομοιώνεται το περιβάλλον της μήτρας της μητέρας.
Τέλος, επιτυγχάνεται η πλήρης προσομοίωση με τη χρήση τεχνητού πλακούντα και την προσθήκη θρεπτικών συστατικών.
Αυτή η διαδικασία ονομάζεται Ectogenesis (Εξωγένεσις).
Η παραπάνω διαδικασία επιτρέπει στη γενετική μηχανική να αλλάξει χαρακτηριστικά, όπως αυτά του χρώματος των μαλλιών και των ματιών. Επίσης, αφήνει περιθώρια για την ενίσχυση της νοημοσύνης και την βελτίωση στην αντίσταση του οργανισμού κατά των ασθενειών.
Θα μπορούσαμε σύντομα να αναμένουμε μία νέα γενιά "ανώτερων" ανθρώπων.
Στο τέλος, το βίντεο ρωτάει. ποιά είναι η θέση μας απέναντι στους "growing ("αναπτυσσόμενους") ανθρώπους" ;
Εσείς τι πιστεύετε ;

Δορυφορικές εικόνες από τον πλανήτη Άρη αποκαλύπτουν συναρπαστικές «Δομές» θαμμένες κάτω από την επιφάνειαΕικόνες που λαμβάνονται από την ενσωματωμένη κάμερα του HiRISE (MRO) που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη Άρη φαίνεται να δείχνουν έξυπνα σχεδιασμένες δομές θαμμένες κάτω από την επιφάνεια.
Τα περίεργα σχήματα που βρέθηκαν στην περιοχή Hellas Planitia έχουν περίπου το ίδιο μήκος και απλώνονται σε απόσταση ενός χιλιομέτρου.
Η ιδέα ότι ο πλανήτης Άρης κατοικείται -ή τουλάχιστον ήταν κατοικήσιμος εκατομμύρια χρόνια πριν- έχει συναρπάσει τους ερευνητές και τους ανθρώπους εδώ και δεκαετίες.
Καθ ‘όλη την ανθρώπινη ιστορία, όσο υπάρχουν γραπτές καταγραφές, ο κόκκινος πλανήτης έχει αιχμαλωτίσει το ενδιαφέρον των αρχαίων πολιτισμών σε όλο τον κόσμο με έναν μαγικό τρόπο.
Αλλά βρίσκεται κάτι περισσότερο σε αυτόν το μυστηριώδη πλανήτη, εκτός το κόκκινο χρώμα;
Για να δείτε τις αρχικές εικόνες, επισκεφτείτε αυτόν το σύνδεσμο:
http://viewer.mars.asu.edu/planetview/inst/ctx/P17_007741_1406_XI_39S291W#start
Τα τελευταία δύο χρόνια, έχουμε μάθει πολλά για τον κόκκινο πλανήτη. Έχουμε καταλάβει ότι ο πλανήτης Άρης δεν είναι ένας έρημος, νεκρός κόσμος, όπως οι ερευνητές πίστευαν στο παρελθόν. Στην πραγματικότητα, ο Άρης μπορεί να ήταν δίδυμος πλανήτης της Γης στο μακρινό παρελθόν.
ib
Όπως μπορείτε να δείτε, στα σημεία της ανακάλυψης, πιθανότητα η ζωή όπως την ξέρουμε μπορεί να είχε αναπτυχθεί στον πλανήτη Άρη στο μακρινό παρελθόν.
marw
Για την Αποκάλυψη, Αναστάσιος Ντίνος

Πώς ένας μαθηματικός μετέτρεψε έναν πρώτο αριθμό σε μια τρομακτική ιστορία

Πώς ένας μαθηματικός μετέτρεψε έναν πρώτο αριθμό σε μια τρομακτική ιστορία

Για τους περισσότερους, οι αριθμοί είναι απλοί δείκτες, κάτι που δεν είναι σε θέση να εκφράσουν απειλή ή πονηριά.
Υπάρχει όμως και ο Πρώτος Αριθμός του Βηλφεγώρ (Belphegor’s prime), ένας -δήθεν- απειλητικός, παλίνδρομος αριθμός (δηλαδή παραμένει ο ίδιος όταν αναστρέψουμε τη σειρά των ψηφίων του), που έχει μια σειρά από περίεργες ιδιότητες. Ή τουλάχιστον, αυτό ήθελε να πιστέψουμε ένας τύπος που ασχολείται με τα μαθηματικά -έτσι λέει ο ίδιος.
Ο αριθμός είναι ο 1.000.000.000.000.066.600.000.000.000.001. Για όσους δεν μπορούν να καταλάβουν αμέσως τον καταχθόνιο αριθμό, πρόκειται για ένα 1, ακολουθούμενο από 13 μηδενικά, που ακολουθείται από τον «Αριθμό του Θηρίου», το 666, ακολουθούμενο ξανά από 13 μηδενικά και ακόμη ένα 1.
Το πρώτο πράγμα που πρέπει κανείς να ξέρει για τον αριθμό είναι ότι πρόκειται, κυριολεκτικά, για έναν πρώτο αριθμό, που σημαίνει ότι διαιρείται μόνο από τον ίδιο και το 1.
Σύμφωνα με τον συγγραφέα, μαθηματικό και «πατέρα» του Αριθμού, τον Cliff Pickover, ο υποχθόνιος αριθμός ανακαλύφθηκε από τον κυνηγό πρώτων αριθμών Harvey Dubner, ο οποίος διαπίστωσε ότι ήταν μέρος μιας αλληλουχίας. Όλοι οι πρώτοι αριθμοί θα μπορούσαν να επιτευχθούν με τη μεταβολή του αριθμού των μηδενικών εκατέρωθεν του 666 σε κατάλληλες ποσότητες.
Αυτό σημαίνει ότι ο αριθμός 16661, χωρίς μηδενικά, είναι επίσης ένας πρώτος αριθμός. Στη συνέχεια, την επόμενη φορά που ένα παλίνδρομος αριθμός γίνεται πρώτος είναι όταν βάλει κανείς 13 μηδενικά (ο Πρώτος του Βηλφεγώρ), όταν βάλει 42 μηδενικά, κλπ. «Ο Dubner προσδιόρισε ότι οι πρώτα 7 αριθμοί αυτού του τύπου έχουν δείκτες 0, 13, 42, 506, 608, 2472 και 2623», λέει ο Pickover.
Ενώ οι φυσικοί πρώτοι αριθμοί είναι πολύ σπάνιοι όσο οποιοσδήποτε αριθμός, ο Πρώτος του Βηλφεγώρ ξεχωρίζει για την ποιητική συμμετρία του. Ένας άλλος τρόπος για να εκφραστεί ο «αριθμός της κόλασης» είναι 10(13)6660(13)1, δηλαδή τα δύο ζεύγη των 13 μηδενικών (παραδοσιακά, κακή τύχη) ενώνονται με τον Αριθμό του Θηρίου στο κέντρο της σειράς. Επιπλέον, ο αριθμός περιέχει συνολικά 31 ψηφία, τα οποία, όπως ορισμένοι έχουν επισημάνει, είναι απλά το 13 αντεστραμμένο…
Αλλά ακόμα και με αυτά τα αξιοσημείωτα στοιχεία -και την αφηρημένη έννοια του «κακού» αριθμού- ο Πρώτος του Βηλφεγώρ είναι απλά ακόμη ένας αριθμός. Μέχρι που τον έπιασε στα χέρια του ο Pickover και έγινε ο καταραμένος αριθμό που είναι σήμερα.
Ο Pickover έχει συγγράψει δεκάδες βιβλία, με θέματα που κυμαίνονται από τα μαθηματικά και το θάνατο, μέχρι τους γρίφους και την ιατρική. Σαν στόχο του έχει «να εκθέσει σε ένα ευρύ κοινό τα θαύματα της επιστήμης και των μαθηματικών» και το κάνει χρησιμοποιώντας παιχνιδιάρικες, αλλά περίπλοκες έννοιες όπως οι «αριθμοί βαμπίρ» και οι «μαγικό υπερκύβοι.» Ο Πρώτος του Βηλφεγώρ είναι απλώς ακόμη μια από τις προσπάθειές του να δώσει έμφαση στα παράξενα θαύματα των μαθηματικών.
Ο Pickover έδωσε στον αριθμό το όνομα του Βηλφεγώρ, ενός από τους Επτά Πρίγκιπες της Κόλασης, ο οποίος είναι γνωστός κυρίως ότι δελεάζει τους θνητούς με το δώρο της ανακάλυψης και της εφεύρεσης. Το γιατί ο Pickover επέλεξε αυτό τον δαίμονα είναι ασαφές.
Πώς ένας μαθηματικός μετέτρεψε έναν πρώτο αριθμό σε μια τρομακτική ιστορία - Εικόνα0Στη ιστοσελίδα του, ο Pickover προειδοποιεί τον κόσμο να μην κοιτάζει τον αριθμό πολύ ώρα και αφού τον δει, να τραβήξει το βλέμμα του μακριά και να πάρει μια βαθιά ανάσα μετά από λίγα δευτερόλεπτα. Συνδέει επίσης τον αριθμό με ένα σύμβολο από το μυστηριώδες Χειρόγραφο Βόινιτς.
Ο Πρώτος του Βηλφεγώρ λέγεται ότι αντιπροσωπεύεται στο χειρόγραφο από έναν χαρακτήρα που μοιάζει με ανεστραμμένο Π (διαβολικό, όντως…).
Τελικά, ο Πρώτος ενώ είναι βασισμένος σε έναν πραγματικό αριθμό που κατέχει μια σειρά από ενδιαφέρουσες ιδιότητες, ακόμα και ο Pickover προτρέπει ότι δεν πρέπει να λαμβάνεται πολύ στα σοβαρά.
Πηγή
apocalypsejohn.com