Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΜΙΧΑΛΥ ΖΙΤΣΥ: Ο ΟΥΓΓΡΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ (PHOTO)

Όταν σκεφτόμαστε την ερωτική τέχνη του 19ου αιώνα, σίγουρα δεν μας έρχεται στο μυαλό το σεξ. Μάλλον κολάρα κουμπωμένα μέχρι το λαιμό, αυστηροί κότσοι και μια θρησκευτική πίστη που ίσως δεν υπάρχει στις μέρες μας.
Και όμως υπήρχε ένας ζωγράφος που τόλμησε να ζωγραφίσει συγκεκριμένες εικόνες που δεν παραπέμπουν σε θρησκεία, λιβάδια με προβατάκια και ρομαντικές νεαρές που κεντάν μπροστά στο
 παράθυρο.
4
 tumblr_lbn9vd9iAX1qeys70o1_128017961220_2_l20110511_4721-22692 4 (1)
images (2)
download
Ο καλλιτέχνης της εποχής Mihály Zichy ζωγράφιζε σε μια σειρά σχεδίων που χρονολογούνται περίπου στο 1840, την καθημερινή ζωή. Αλλά μια καθημερινή ζωή κεκλεισμένων των θυρών. Η ερωτική απεικόνιση των βικτοριανών είναι αληθοφανής, ωμή και εντυπωσιάζει!
Δουλεύοντας σε ακουαρέλες και κάρβουνο, ο καλλιτέχνης είχε χαρακτηριστεί από την εγκυκλοπαίδεια της εποχής ως “τέρας ιδιοφυίας”. Ο καλλιτέχνης, γεννημένος στην Ουγγαρία, δούλευε ως καθηγητής καλλιτεχνικών, μέχρι που η φήμη του έφτασε ως το Ρωσικό παλάτι και έτσι έγινε ζωγράφος του Τσάρου Αλέξανδρου του 2ου. Τα έργα του απεικονίζουν αυνανισμό, στοματικό έρωτα και άλλες σεξουαλικές “πόζες” που θα έκαναν ακόμα και το Cosmopolitan να «κοκκινίσει».

Follow us: Unexplainedgr



0 Comment:

Δημοσίευση σχολίου