Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Por Bajin : Kανείς δεν ξέρει τι είναι κρυμμένο

Por Bajin: Το Μυστήριο - κανείς δεν ξέρει τι είναι - κρυμμένο στη Σιβηρία

 Καλώς ήρθατε στο Por Bajin είναι μικρό νησί στη μέση σε μια απομακρυσμένη λίμνη στην Σιβηρία  τα ερείπια  βρίσκονται μεταξύ του Sayan και του Αλτάι  κοντά στα σύνορα της Μογγολίας . Απέχει 32 χλμ. από τα μογγολικά σύνορα, και έχει ύψος μόνο 12 μέτρα από την επιφάνεια της λίμνης η οποία είναι γεμάτη με μεσαιωνικά ερείπια που χρονολογούνται από το 757 μ.Χ.
Τα τείχη περικλείουν μια έκταση επτά στρεμμάτων, όπου σώζονται τα δαιδαλώδη ερείπια 30 κτισμάτων, η χρησιμότητα των οποίων παραμένει άγνωστη.
 Είναι μια περιοχή σχεδόν εντελώς ανεπηρέαστη από τον πολιτισμό. Και κανείς δεν ξέρει ακριβώς ποια είναι η Por Bajin . Αν και μοιάζει με φρούριο με την πρώτη ματιά, με τα πανύψηλα τείχη και τα μυστηριώδης σχήματα οι ειδικοί πιστεύουν ότι το 1300πχ  υπήρχε ένα θερινό ανάκτορο ενω άλλοι  λένε οτι ήταν μοναστήρι. Αλλά κανείς δεν είναι  σε θέση να το αποδείξει.  
Το 2007  έγινε έρευνα και ανακάλυψαν οτι υπάρχει κινέζικη επιρροή στις μεθόδους δόμησης του νησιού και πιστεύουν οτι ήταν κάποιο φρούριο. Το ίδρυμα Por-Bajin δηλώνει τα εξής: Προφανώς, χτίστηκε κατά την περίοδο των Ουιγούρων Khaganate (744-840) αλλά δεν είναι σαφές τι έκανε τους κατοίκους να χτίσουν ένα φρούριο σε ένα τέτοιο μοναχικό μέρος μακριά από τους μεγάλους οικισμούς και τους εμπορικούς δρόμους. Υπάρχει ακόμη και μια έκδοχη οτι υπήρχε κάποιο παρατηρητήριο σε αυτό. Η αρχιτεκτονική του φρουρίου παράγει επίσης πολλά ερωτήματα. «Δεν γνωρίζουμε  αν το 'φρούριο' όταν χτίστηκε ,υπήρχε λίμνη ή σχηματίστηκε αργότερα. Ο σκοπός της κατασκευής δεν είναι το μόνο πράγμα που είναι μυστηριώδης , μυστηριώδης είναι και το σύντομο χρονικό διάστημα που εγκαταλείφθηκε. Γιατί οι κάτοικοι να εγκαταλείψουν το νησί;



ΠΗΓΗ

Follow us: Unexplainedgr



0 Comment:

Δημοσίευση σχολίου