Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αποκωδικοποίηση της επικοινωνίας μεταξύ αγελάδων

Βρετανοί ερευνητές ανακάλυψαν πως οι αγελάδες πραγματοποιούν διαφορετικά καλέσματα όταν επικοινωνούν με τα παιδιά τους, ανάλογα με την απόσταση που υπάρχει μεταξύ τους, ενώ προσδιόρισαν και τον συγκεκριμένο ήχο που παράγει το μοσχάρι όταν θέλει να επικοινωνήσει στη μητέρα του πως θέλει να τραφεί.
Η επιστημονική ομάδα κατέγραψε και ανέλυσε την επικοινωνία μεταξύ αγελάδων και των μικρών τους επί δέκα μήνες σε φάρμες της κεντρικής Αγγλίας, και ανακάλυψαν ότι οι μητρικοί ήχοι είναι χαμηλού τόνου όταν τα μικρά βρίσκονται κοντά στη μητέρα, ενώ είναι υψηλού τόνου όταν βρίσκονται εκτός οπτικού πεδίου.
Ωστόσο το πιο σημαντικό εύρημα ήταν ότι τόσο αυτά τα δύο καλέσματα, όσο και αυτό των μικρών προς τη μητέρα όταν θέλουν γάλα, είναι εξατομικευμένα κατά παρόμοιο τρόπο με τα ανθρώπινα ονόματα.
«Η έρευνα δείχνει για πρώτη φορά πως τα καλέσματα μεταξύ της μητέρας και των παιδιών της είναι εξατομικευμένα, κάθε μοσχάρι και κάθε αγελάδα έχει ένα χαρακτηριστικό και αποκλειστικό κάλεσμα για το άτομό τους», δήλωσε η Μόνικα Παντίγια ντε λα Τόρρε του Πανεπιστημίου του Νότινγκαμ, επικεφαλής της μελέτης, η οποία πρόσθεσε πως τα ευρήματα των επιστημόνων υποστηρίζονται από τις εμπειρικές παρατηρήσεις των κτηνοτρόφων.
«Η ακουστική ανάλυση που πραγματοποιήσαμε αποκαλύπτει επίσης πως ορισμένες πληροφορίες, όπως η ηλικία αλλά όχι το φύλο, εμπεριέχονται και αυτές μέσα στο κάλεσμα», πρόσθεσε η καθηγήτρια.
Η έρευνα χρησιμοποίησε τεχνολογία αιχμής όμως περαιτέρω μελέτη ίσως αποκαλύψει φωνητικούς δείκτες που υποδηλώνουν την κατάσταση ηρεμίας ή ανησυχίας των ζώων, σύμφωνα με τον Άλαν ΜακΈλιγκοτ, μέλος της ερευνητικής ομάδας.

ΠΗΓΗ

Follow us: Unexplainedgr



0 Comment:

Δημοσίευση σχολίου