Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΑΠΙΡΟΥ: ΖΩΝΤΑΝΟ “ΑΠΟΛΙΘΩΜΑ” 50 ΕΚΑΤ. ΧΡΟΝΩΝ

http://www.eoellas.org/wp-content/uploads/2013/12/tapiros.jpg

Μία από τις σημαντικότερες ανακαλύψεις στον τομέα της ζωολογίας για τον 21ο αιώνα, μπορεί να θεωρηθεί το νέο είδος τάπιρου που βρέθηκε στον Αμαζόνιο από επιστήμονες με επικεφαλής τον παλαιοντολόγο Mario Cozzuol. Ο συγκεκριμένος τάπιρος με την ονομασία «Tapirus kabomani», μέχρι τις ημέρες μας ήταν άγνωστος για την επιστήμη, ταυτόχρονα όμως γνώριμος στους ιθαγενείς.
Ο Tapirus kabomani είναι ένα από τα μεγαλύτερα ζώα της ηπείρου και για να κατανοηθεί το μέγεθος της ανακάλυψης θα πρέπει να δούμε κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στοιχεία.
– Είναι το πέμπτο είδος τάπιρου που ανακαλύπτεται παγκοσμίως και το πρώτο που ανακαλύπτεται από το 1865.
– Είναι το πρώτο ζώο της οικογένειας των περισσοδακτύλων που ανακαλύπτεται εδώ και εκατοντάδες χρόνια, αλλά και το μεγαλύτερο χερσαίο ζώο που εντοπίζεται εδώ και δεκαετίες.

– Το τρίχωμά του είναι πιο σκούρο και το βάρος του είναι 110 κίλα, γι’ αυτό και οι επιστήμονες του έδωσαν το παρατσούκλι «πυγμαίος τάπιρος».

– Επίσης τα πόδια του είναι πιο κοντά και το κρανίο του πιο καλοσχηματισμένο.


– Ο τάπιρος εμφανίστηκε πριν 50 εκατομμύρια χρόνια και θεωρείται ζωντανό απολίθωμα γιατί από τότε δεν έχει εξελιχθεί ιδιαίτερα.

– Το ζώο διακρίνεται εύκολα εξαιτίας του μεγέθους του και της μακριάς του προβοσκίδας.

– Ο τάπιρος είναι ιδιαίτερα ντροπαλό ζώο και δραστηριοποιείται κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας.

– Είναι δεινός κολυμβητής, έξυπνος και χαρισματικός.

– Σήμερα έχουν απομείνει μόνο πέντε είδη, ένα εκ των οποίων ζει στην Ασία. Το νέο είδος εκτιμάται ότι απειλείται με εξαφάνιση, όπως και ο τάπιρος της Βραζιλίας, λόγω των ανθρώπινων δραστηριοτήτων (φράγματα, οδοποιία) στον Αμαζόνιο.

Follow us: Unexplainedgr



0 Comment:

Δημοσίευση σχολίου