Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Απίστευτες εικόνες από την πόλη -φρούριο σε σχήμα αστεριού: Η ιταλική Πάλμα Νόβα που δεν έχει γνωρίσει ποτέ πόλεμο


Απίστευτες εικόνες από την πόλη -φρούριο σε σχήμα αστεριού: Η ιταλική Πάλμα Νόβα Πάλμα Νόβα: Μία μικρή πόλη, βορειοανατολικά της Ιταλίας, με περίμετρο επτά χιλιομέτρων που έχει στρέψει το βλέμμα εκατομμυρίων ανθρώπων. Ο λόγος; Το απίστευτο σχήμα της που μοιάζει με αστέρι.
Τα πρώτα σπίτια της πόλης «γεννήθηκαν» πριν από χιλιάδες χρόνια. Ωστόσο, το 1593 άρχισε να παίρνει το σχήμα του αστεριού, καθώς αποτελούσε μία πόλη φρούριο, η οποία χτίστηκε από τον Ενετό αυτοκράτορα, για να αποτρέψει τις επιθέσεις των Αυστριακών και των τουρκικών δυνάμεων. Σύμφωνα με το amusingplanet.com, η πόλη αποτελείται από τρία δαχτυλίδια, τα οποία χτίστηκαν σταδιακά. Οι αρχιτέκτονες της εποχής πίστευαν πως η γεωμετρική αρμονία ενισχύει την ευεξία της κοινωνίας.
Η είσοδος στην Πάλμα Νόβα επιτρέπεται μόνο μέσω τριών φρουρούμενων πυλών. Ωστόσο, σήμερα οι κάτοικοι, οι οποίοι ασχολούνται περισσότερο με το εμπόριο, τη βιοτεχνία και τη γεωργία ζουν ευτυχισμένοι, απαλλαγμένοι από το άγχος των τυχών επιθέσεων ή εισβολών. Μάλιστα, παρότι κάποτε λειτουργούσε ως φρούριο, πρόκειται για την πιο «ειρηνική» πόλη, καθώς ποτέ στο παρελθόν οι κάτοικοι δεν είδαν καμία μάχη.
 
 
                       Η πόλη έγινε ένα εθνικό μνημείο το 1960.
 

Follow us: Unexplainedgr



0 Comment:

Δημοσίευση σχολίου