Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μικροσκοπικοί οργανισμοί που βρίσκονται στην στρατόσφαιρα της Γης πιθανόν να μην είναι από τον πλανήτη μας, λένε οι επιστήμονες!

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Sheffield ισχυρίζονται ότι έχουν ανακαλύψει ενδείξεις εξωγήινης ζωής!

Η ομάδα έστειλε ένα μπαλόνι 16 μίλια πάνω από την επιφάνεια της Γης για να συγκεντρώσει δείγματα κοσμικήs  σκόνης στη στρατόσφαιρα κατά τη διάρκεια της πρόσφατης βροχης μετεωριτών . Οι ερευνητές βρήκαν θραύσματα των μονοκύτταρων φυκών γνωστων ως διάτομα .Συνεχίζω την έρευνά που έχει ως στόχο να καταλάβω απο που προερχονται οι συγκεκριμενη οργανισμοι .  Είναι αυτοί που εξέρχονται από τη Γη ή εμπίπτουν στον πλανήτη μας από το διάστημα?
Οι επικριτές λένε ότι αυτό δεν είναι η πρώτη φορά που οι οργανισμοί έχουν βρεθεί στην ατμόσφαιρα.

Σύμφωνα με το PBS , οι επιστήμονες λενε οτι δεν αναλύονται πλήρως τα ευρήματά τους , και μια παρόμοια μελέτη που δημοσιεύθηκε από το περιοδικό υποστηρίζει ότι η ζωή που βρέθηκε σε ένα μετεωρίτη ειχε ηδη απαξιωθεί .Όμως, με βάση το μέγεθος των σωματιδιων και το ύψος στο οποίο συλλέχθηκαν , οι επιστήμονες του Σέφιλντ υποστηρίζουν ότι δεν θα μπορούσε να προέλθει από τη Γη .Λένε ότι εχει επελθει ένα γεγονός , όπως μια βίαιη ηφαιστειακή έκρηξη για να ανυψώσει το πληθος των σωματιδιων της μάζας στη στρατόσφαιρα και μια τέτοια έκρηξη συνεβη  για τρία χρόνια πριν από το πείραμα .Επίσης , οι επιστήμονες λένε τέτοια σχετικά μεγάλα και πυκνά σωματίδια δεν θα μπορούσαν να παραμείνουν σε αυτά τα ύψη για πάνω από έξι ώρες!


Επιπλέον, οι επιστήμονες λένε ότι το σωματίδιο είναι σημαντικά απαλλαγμένο από χώμα ή οποιοδήποτε άλλο στερεό υλικό , γεγονός που υποδηλώνει ότι προήλθε από ένα υγρο περιβάλλον! 


Σύμφωνα με τους επιστήμονες αυτό αφήνει δύο επιλογές για την προέλευση των σωματιδιων : ισως απο τους ωκεανους της γης η απο ενα υγρο περιβαλλον ενος κομητη.

Καταληκτικές παρατηρήσεις της έκθεσης επισημαίνουν ότι παρόμοιοι μικροοργανισμοί βρέθηκαν σε μετεωρίτες που έπεσαν στη Σρι Λάνκα - μια αξίωση που προκάλεσε πολλές συζητήσεις στους κόλπους της επιστημονικής κοινότητας.


Επιμέλεια: Γιώργος Τσοτσάνης

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Follow us: Unexplainedgr



0 Comment:

Δημοσίευση σχολίου