Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Piri Reis ο χάρτης της Ανταρκτικής!

Το 1929, μια ομάδα ιστορικών βρήκε ένα εκπληκτικό χάρτη που σε δέρμα γαζέλας. Η έρευνα έδειξε ότι ήταν ένα γνήσιο έγγραφο, που το 1513 από τον Piri Reis, ένα διάσημο ναύαρχο του τουρκικού στόλου το δέκατο έκτο αιώνα. Το πάθος του ήταν χαρτογραφία. O Piri Reisεντός του τουρκικού ναυτικού επέτρεψε να έχουν προνομιακή πρόσβαση στην αυτοκρατορική βιβλιοθήκη της Κωνσταντινούπολης. Ο Τούρκος ναύαρχος παραδέχεται, σε μια σειρά σημειώσεων πάνω στο χάρτη, που σύνταξε και να αντιγράψετε τα δεδομένα από ένα μεγάλο αριθμό άλλων χαρτών, μερικές από τις οποίες χρονολογούνται από τον τέταρτο αιώνα π.Χ. ή νωρίτερα.
Η διαμάχη - ο χάρτης του Πίρι Ρέις της ΑνταρκτικήςΟ χάρτης του Piri Reis δείχνει τη δυτική ακτή της Αφρικής, την ανατολική ακτή της Νότιας Αμερικής, και της βόρειας ακτής της Ανταρκτικής πάγο. Η βόρεια ακτή της Ανταρκτικής είναι απόλυτα λεπτομερώς. Το πιο περίεργο δεν είναι τόσο πολύ το πώς το Πίρι Ρέις  κατάφερε να είναι τόσο ακριβείς 300 χρόνια πριν την ανακάλυψή τoυ, αλλά ότι ο χάρτης δείχνει την πραγματική ακτογραμμή κάτω από τον πάγο. Γεωλογικα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι η τελευταία ημερομηνία  της Βασίλισσας Maud θα μπορούσε να χαρτογραφηθεί σε μια ελεύθερη από πάγους, είναι το 4.000 πΧ.Στις 6, Ιουλίου 1960 η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ απάντησε με τον καθηγητή Charles H. Hapgood του Keene College, ειδικά για το αίτημά του για την αξιολόγηση του Piri Reis:

    
ΠΡΟΣ: Καθ. Charles H. Hapgood, Keene College

    
Αγαπητέ καθηγητή Hapgood,

    
Το αίτημά σας της αξιολόγησης ορισμένων ασυνήθιστων χαρακτηριστικων του
χάρτη Piri Reis  1513 από την οργάνωση αυτή έχει αναθεωρηθεί .. Ο ισχυρισμός ότι το κάτω μέρος του χάρτη απεικονίζει την πριγκίπισσα Martha ακτή της Queen Maud Land, Ανταρκτική, και την χερσόνησο Palmer, είναι λογικό. Θεωρούμε ότι αυτό είναι το πιο λογικό και κατά πάσα πιθανότητα η ορθή ερμηνεία του χάρτη. Η γεωγραφική λεπτομέρεια που φαίνεται στο κάτω μέρος του χάρτη συμφωνεί πολύ εντυπωσιακά με τα αποτελέσματα του σεισμικού προφίλ που πέρα ​​από την κορυφή του παγετώνα από τη σουηδική-Βρετανικής Ανταρκτικής αποστολή της 1949.Αυτο δείχνει ότι η ακτογραμμή είχε χαρτογραφηθεί πριν ήταν καλύπτεται από τον πάγο-cap. Αυτό το τμήμα της Ανταρκτικής πάγο. Το στρώμα πάγου στην περιοχή αυτή είναι τώρα περίπου ένα μίλι πάχος. Δεν έχουμε ιδέα για το πώς τα δεδομένα σε αυτό το χάρτη μπορούν να συμβιβαστούν με την υποτιθέμενη κατάσταση των γεωγραφικών γνώσεων το 1513.

    
Harold Z. Ohlmeyer Αντισυνταγματάρχης, USAF Διοικητής
Η επίσημη επιστήμη έχει πει  ότι το στρώμα πάγου που καλύπτει την Ανταρκτική είναι εκατομμυρίων ετών. Ο χάρτης δείχνει ότι το βόρειο τμήμα της ηπείρου είχε χαρτογραφηθεί πριν ο πάγος κάλυπτε αυτό. Αυτό θα πρέπει να μας κάνει να σκεφτούμε ότι έχει χαρτογραφηθεί εκατομμύρια χρόνια πριν, αλλά αυτό είναι αδύνατο επειδή η ανθρωπότητα δεν υπήρχε εκείνη τη στιγμή. Για περισσότερες και πιο ακριβείς μελέτες έχουν αποδείξει ότι η τελευταία περίοδος χωρίς πάγο στην Ανταρκτική έληξε περίπου 6000 χρόνια πριν. Εξακολουθούν να υπάρχουν αμφιβολίες για την αρχή αυτής της περίοδου, η οποία έχει τεθεί από διάφορους ερευνητές παντού ανάμεσα στο 13.000 και 9.000 πΧ. Το ερώτημα είναι: Ποιος χαρτογράφησε τη Γη της Βασίλισσας Maud της Ανταρκτικής, 6.000 χρόνια πριν; Ποιος άγνωστος πολιτισμός είχε την τεχνολογία ή την ανάγκη να το κάνουμε αυτό;Είναι γνωστό ότι ο πρώτος πολιτισμός, σύμφωνα με την παραδοσιακή ιστορία, που αναπτύχθηκε στα μέσα της δεκαετίας Ανατολή, περίπου το 3000 π.Χ., που σύντομα θα ακολουθήσει, εντός μια χιλιετία από την κοιλάδα του Ινδού και στην Κίνα. Έτσι, κατά συνέπεια, κανένας από τους γνωστούς πολιτισμούς δε θα μπορούσε να έχει κάνει μια τέτοια δουλειά. Ποιος ήταν εδώ και 4.000 χρόνια π.Χ., να είναι σε θέση να κάνουν πράγματα που είναι δυνατό μόνο σήμερα με τις σύγχρονες τεχνολογίες; Όλα τα μέσα από το Μεσαίωνα υπήρχαν  από χάρτες ναυσιπλοΐας, τους ονομαζόμενους «πορτολάνους» που κυκλοφορουν, η οποίοι ήταν αρκετά ακριβείς χάρτες των πιο συνηθισμένων διαδρομων ιστιοπλοΐα των λιμανιών, του λιμανιού, στενών, κόλπων κλπ. Οι περισσότεροι από τους πορτολάνους επικεντρώθηκε στην Μεσόγειο και στο Αιγαίο θάλασσες, και άλλες γνωστές διαδρομές, ακριβώς όπως και το βιβλίο ναυσιπλοΐας που Piri Reis είχε γράψει ο ίδιος. Αλλά και μερικοί που παρουσίαζαν άγνωστες περιοχές και κυκλοφορούσαν μόνο μεταξύ λίγων ναυτικών οι οποίοι παραμένουν φαινομενικά για αυτούς τους χάρτες ως κρυφό . Λέγεται πώς ο Κολόμβος ήταν ένας από εκείνους που είχαν γνώση αυτών των πορτολάνων. Για να σχεδιάσετε το Piri Reis Ανταρκτική χάρτη χρησιμοποίησε πολλές διαφορετικές πηγές, τα οποία συλλέγονται εδώ και εκεί κατά μήκος των ταξιδιών του. Έχει γράψει τις δικές του σημειώσεις πάνω στο χάρτη που μας δίνουν μια εικόνα του έργου που είχε κάνει. Λέει ότι δεν είναι υπεύθυνος για την πρωτογενή χαρτογράφηση. Ο ρόλος του ήταν απλώς ότι από ένα compiler ο οποίος χρησιμοποίησε ένα μεγάλο αριθμό χάρτων. Λέει συνέχεια ότι ορισμένοι από αυτούς τους χάρτες είχαν σχεδιαστεί από σύγχρονούς ναυτικούς ενώ άλλοι με  διαγράμματα απο την αρχαιότητα, που χρονολογείται έως και τον 4ο αιώνα π.Χ. ή νωρίτερα.
Ο Δρ Charles Hapgood, στο βιβλίο του  των Αρχαίων Βασιλέων Θάλασσα (Turnstone βιβλία, London 1979, πρόλογος), αναφέρει ότι: Φαίνεται πώς ακριβείς πληροφορίες είχαν περάσει από λαό σε λαό. Φαίνεται ότι τα διαγράμματα θα πρέπει να προήλθαν απο αγνωστους ανθρώπους , ίσως από τους Μινωίτες και τους Φοίνικες, οι οποίοι ήταν, για περίπου χίλια χρόνια, οι σπουδαιότεροι ναυτικοί του αρχαίου κόσμου. Έχουμε αποδείξεις που συλλέχθηκαν  απο την  μεγάλη βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας (Αιγύπτου) και οι συνθέσεις τους είχαν παραχθεί από χαρτογράφους που εργαζόντουσαν εκεί. Ο Piri Reis είχε πιθανότατα έρθει στην κατοχή των charts αφού βρίσκεται στη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, το γνωστό σημαντικότερη βιβλιοθήκη της αρχαιότητας.Σύμφωνα με την ανασυγκρότηση του Hapgood, αντίγραφα αυτών των εγγράφων και μερικά από τα αρχικά γραφήματα πηγή μεταφέρθηκαν σε άλλα κέντρα μάθησης, μεταξύ των οποίων και στην Κωνσταντινούπολη. Στη συνέχεια, το 1204, έτος της Τέταρτης Σταυροφορίας, όταν οι Ενετοί εισήλθε στην Κωνσταντινούπολη, οι χάρτες άρχισαν να κυκλοφορούν μεταξύ των ευρωπαϊκών ναυτικών. Οι περισσότεροι από αυτούς τους χάρτες - συνεχίζει ο Hapgood - αφορούσαν τη Μεσόγειο και τη Μαύρη θάλασσα. Αλλοι χάρτες άλλων περιοχών επέζησαν. Αυτά περιλαμβάνονται στους χαρτες της Αμερικής και  στους
χάρτες του Αρκτικού Ωκεανού και της Ανταρκτικής. Γίνεται σαφές ότι οι αρχαίοι ταξιδιώτες είχαν διαπλεύσει απο τον ενα πολο στον αλλο. Απίστευτο όσο μπορεί να φαίνεται, τα στοιχεία δείχνουν, ωστόσο, ότι μερικοί αρχαίοι άνθρωποι διερευνηθούν ακτές της Ανταρκτικής όταν ήταν ελεύθερη από πάγο. Είναι επίσης σαφές, ότι είχαν ένα όργανο της ναυσιπλοΐας για τον ακριβή προσδιορισμό των γεωγραφικών συντεταγμένων, πολύ ανώτερα όσων είχαν χρησιμοποιήθηκαν από τους λαούς της αρχαίας, μεσαιωνικής και σύγχρονης εποχής μέχρι το δεύτερο μισό του 18ου αιώνα. Αυτά τα στοιχεία μιας χαμένης τεχνολογίας θα υποστηρίξει και να προσδώσουν αξιοπιστία στις πολλές από τις άλλες υπόθεση ότι έχουν επισπευσθεί ενός χαμένου πολιτισμού σε απομακρυσμένες φορές. Οι μελετητές έχουν απορρίψει τις περισσότερες από αυτές τις μαρτυρίες ως απλου μύθου, αλλά εδώ έχουμε αποδείξεις που δεν μπορουν να απορριφθουν. Τα αποδεικτικά στοιχεία που απαιτουν ότι όλα τα άλλα αποδεικτικά στοιχεία που έχουν προωθηθεί στο παρελθόν θα πρέπει να επανεξεταστουν με ανοιχτό μυαλό. »(Του ιδίου)
Το 1953, ένας Τούρκος αξιωματικός του ναυτικού έστειλε το χάρτη Πίρι Ρέις στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ Hydro Γραφείο γραφικών. Για να το αξιολογήσει, Μ.Ι. Walters, ο αρχιμηχανικός του Γραφείου, ζήτησε τη βοήθεια του Arlington H. Mallery, αυθεντία στους αρχαίους χάρτες, που είχε προηγουμένως εργαστεί μαζί του. Μετά από μια μακροχρόνια μελέτη, Mallery ανακάλυψε τη μέθοδο προβολής που χρησιμοποιείται. Για να ελέγξει την ακρίβεια του χάρτη, έκανε ένα πλέγμα και μετέφερε το Piri Reis χάρτη σε μια υδρόγειο: ο χάρτης ήταν απόλυτα ακριβής. Δήλωσε ότι ο μόνος τρόπος να συντάξει καποιος χάρτη της ακρίβειας αυτής ήταν με  αεροφωτογραφιες, όμως ποιος, 6.000 χρόνια πριν, μπορούσε να χρησιμοποιεί αεροσκάφη για να χαρτογραφήσει τη γη;Με υδρογραφικες μελετες δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που έβλεπαν: Η ακρίβεια στον προσδιορισμό των γεωγραφικών συντεταγμένων, δείχνει ότι όποιος σχεδίασε το χάρτη ήταν απαραίτητο να χρησιμοποιήσει το γνωσεις σφαιροειδούς τριγωνομετρίας, μια διαδικασία η οποία ήταν άγνωστη μέχρι τα μέσα του 18ου αιώνα. Ο Hapgood έχει αποδείξει ότιο χάρτης περιέχει γεωγραφικά πλάτη και μήκη κάθετα σε ένα παραδοσιακό "πλέγμα" Όμως είναι προφανώς οτι μια αντιγραφή από εναν προηγουμενο χαρτη  που προβάλλεται χρησιμοποιώντας σφαιρική τριγωνομετρία! Οχι μόνο δεν  γνωρίζουμε ότι η Γη ήταν στρογγυλή αλλά είχαν γνώση της πραγματικής περιφέρειας της μέσα σε 50 μίλια!




Πηγη

Follow us: Unexplainedgr



0 Comment:

Δημοσίευση σχολίου