Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τι ακριβως συμβαινει με το μεθανιο του Τιτανα?

Titan lake country with annotation Εικόνες από διαστημικό σκάφος Cassini της NASA
 

Με την παρακολούθηση ενός μέρους της επιφάνειας του φεγγαριού του Κρόνου Τιτάνα κατά τη διάρκεια αρκετών ετών, Cassini αποστολή της NASA έχει βρει μια αξιοσημείωτη μακροβιότητα στις λίμνες υδρογονανθράκων στην επιφάνεια του φεγγαριού.
Μια ομάδα με επικεφαλής τον Christophe Sotin του Jet Propulsion Laboratory της NASA στην Πασαντένα της Καλιφόρνια, τρέφονται αυτά τα αποτελέσματα σε ένα μοντέλο που προτείνει η παράδοση του μεθανίου υδρογονανθράκων στο Titan θα μπορούσε να πλησιάζει στο τέλος της σύντομα (σε γεωλογικές χρονικές κλίμακες). Η μελέτη των λιμνών και οδήγησε τους επιστήμονες να εντοπίσουν μερικά νέα αυτά σε εικόνες από το οπτικό και υπέρυθρο φασματόμετρο δεδομένων χαρτογράφησης του Cassini τον Ιούνιο του 2010.
Τιτάνας είναι το μόνο άλλο μέρος στο ηλιακό σύστημα εκτός από τη Γη, που έχει σταθερό υγρό στην επιφάνειά του. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι το μεθάνιο είναι στο επίκεντρο ενός κύκλου στο Titan που είναι κάπως παρόμοιο με το ρόλο του νερού στην υδρολογική κύκλο της Γης - προκαλώντας βροχή, σκάλισμα κανάλια και εξατμίζεται από τις λίμνες. Ωστόσο, το γεγονός ότι οι λίμνες φαίνεται αξιοσημείωτα συνεπείς σε μέγεθος και σχήμα κατά τη διάρκεια αρκετών ετών των δεδομένων από την οπτική και υπέρυθρη φασματόμετρο χαρτογράφησης του Cassini υποδηλώνει ότι οι λίμνες εξατμίζονται πολύ αργά. Το μεθάνιο έχει την τάση να εξατμίζεται γρήγορα, έτσι ώστε οι επιστήμονες πιστεύουν οι λίμνες πρέπει να κυριαρχείται από το αιθάνιο υδρογονανθράκων αδελφή του μεθανίου, το οποίο εξατμίζεται πιο αργά.
Οι λίμνες επίσης, να πάρει δεν γεμίζουν γρήγορα, και οι επιστήμονες δεν έχουν δει πάνω από την περιστασιακή ξέσπασμα της βροχής υδρογονανθράκων στο φεγγάρι πάνω από οκτώ και πλέον της αποστολής χρόνια στο σύστημα του Κρόνου. Αυτό δείχνει ότι στον Τιτάνα, το μεθάνιο που συνεχώς χάνεται από το σπάσιμο κάτω για να σχηματίσουν αιθάνιο και άλλα βαρύτερα μόρια δεν αντικαθίσταται από νέα μεθανίου από το εσωτερικό. Η ομάδα δείχνει ότι το τρέχον φορτίο του μεθανίου στο Titan μπορεί να έχει προέλθει από κάποια γιγαντιαία έκρηξη από το εσωτερικό αιώνες πριν, ενδεχομένως, μετά από ένα τεράστιο αντίκτυπο. Νομίζουν ότι το μεθάνιο του Τιτάνα θα μπορούσε να εξαντληθεί σε δεκάδες εκατομμύρια χρόνια.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτή τη διαπίστωση και τις λίμνες, επισκεφθείτε http://saturn.jpl.nasa.gov/news/cassiniscienceleague/science20130412/.
Η αποστολή Cassini-Huygens είναι ένα συνεργατικό έργο της NASA, της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος και την Ιταλική Υπηρεσία Διαστήματος. Το Jet Propulsion Laboratory της, ένα τμήμα του California Institute of Technology, Pasadena, διαχειρίζεται την αποστολή για την Επιστήμη Αποστολή της NASA Διεύθυνσης, Washington, DC Το οπτικό και υπέρυθρο φασματόμετρο χαρτογράφησης ομάδα βασίζεται στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, Tucson.

 
http://www.nasa.gov/mission_pages/cassini/whycassini/cassini20130415.html

Follow us: Unexplainedgr



0 Comment:

Δημοσίευση σχολίου